Ei juhlia, voitto kuitenkin

Jos Tampereen kenttätilanne on surullismurheellinen, ei Valkeakoskenkaan olosuhteissa  ole hurrattavaa. Apian hienosti viheriöivää nurmikkoa ei kuitenkaan annettu jalkapalloilijoiden pelattavaksi upean kauniissa kevätsäässä, joten VaKP:n ja Ilves-Kissojen välinen Kolmosen ottelu oli siirretty Saharan ikikululle tekonurmelle, jonka nähdessään pelaajat menettivät vähäisenkin innon esittää kohtuullista pallottelua kuitenkin aika monelle koskilaiskatsojalle.

Kun isäntäjoukkue alkukauden ja perjantain esityksen (kolme ottelua, 0 pistettä, 16 päästettyä ja yksi tehty maali) perusteella ei kuulu lohkon suurimpiin suosikkeihin, päätti Kissaryhmäkin ylittää riman juuri siltä kohdalta, jossa se oli kaikkein matalimmallaan. Eikä se todellakaan ollut korkealla.

Niinpä asenteeltaan vammaisten vieraiden löperö pelaaminen aiheutti Tampereelta paikalle autoilleille lähinnä myötähäpeällisiä tuntemuksia. Koskenpoikien rahtusen pyylevähköjen pelaajien juoksuttaminen maitohappojen mielenkiintoiseen maailmaan ei pitänyt olla kummoinenkaan urakka, mutta siihen vieraat eivät halunneet ryhtyä. Se olisi vaatinut myös muutaman oman hikipisaran vuodattamista.

Jos ottelusta haluaa jotakin plusmerkkistä etsiä, yksi sellainen oli puolustuslinjasta ylemmäksi nostetun Niko Äkräksen avausmaali Kissoille, kun ottelu oli vanhentunut parikymmentä minuuttia. Mies osoitti muutoinkin ryhdikkyyttä, jota olisi kaivannut kanssapelaajiltaankin. Illan värikkäimmän kevätjuhlaliikkeen puolestaan esitti Olli-Pekka Toikkonen onnistuessaan roikottamaan kotiveskarin yli pallon, joka ylitti myös maalilinjan. Vierasjohdoksi 0-2 viimeistelleen Toikkosen osuma oli niin ikään ensimmäinen tamperelaisten paidassa. Tämän enempää osumia ei tehty, vaikka paikkoja oli useampaankin. Valmentaja Kari Sainio tuskin puoliajalla pelaajiensa päitä silitteli.

Toinen jakso alkoi ihan eri tavalla ja vieraat intoutuivat pelaamaan peräti kolmen minuutin ajan. Ei minuuttiakaan ollut pelattu, kun Eetu Virtanen sohi tilanteeksi 0-3 ja pari minuuttia myöhemmin Timor Inapshba 0-4. Ottelu olisi hyvin voitu lopettaa siihen, nimittäin viimeinen tilastotieto kirjattiin varoituksen merkiksi kotijoukkueen Arttu Kokkoselle.

Tulevan viikon torstaina tulossa on vaikea ottelu, kun Kaupissa vastaan asettuu TPT, joka on vuosien varrella syöttänyt Kissoille katkeraa kalkkia.