I-Kissat – Kerho 07 2-3 (1-1)

Ilves-Kissat aloitti Kakkosen kauden dramaattisella tappiolla Seinäjoen Kerho 07:lle. Taistelupelin ratkaisi kyseenalainen ulosajo toisen jakson alussa.

I-Kissat tuli peliin selvästi vieraitaan valmiimpana ja avausmaali nähtiin jo minuutin pelin jälkeen. Jussi Rasva keskitti nopean vastahyökkäyksen päätteeksi matalan pallon takatolpalle, josta Matti Jokinen kuittasi värikkään iltansa ensimmäisen tilastomerkinnän. Kissoilla oli pelin alussa muitakin hyviä paikkoja. Jokinen ja Ville Puustinen saivat parhaimmillaan pallon pariinkin kertaan Kerhon maaliviivalle.

Vierailla oli koko ensimmäisen jakson ajan vaikeuksia päästä kunnon tilanteisiin, vaikka pallonhallinta olikin enimmäkseen Kerholla. I-Kissojen epäonneksi yksi vähistä tilanteista johti maaliin. 24. minuutilla Kissa-puolustus rikkoi vaarattoman näköisessä tilanteessa boksin laidalla vierasjoukkueen pelaajaa ja Josu tasoitti pelin matalalla pilkulla alas keskelle.

Toinenkin jakso alkoi Kissojen merkeissä, kunnes 50. minuutilla kotijoukkueen vahva ote katkesi kuin seinään. Pallontavoittelutilanteen jälkeen Kissojen Jokinen ja Kerhon Timo Rauhala jäivät kentän pintaan kevyesti sohimaan jaloillaan toistensa suuntaan (lähimpänä olleiden mukaan osumatta). Kaikkien yllätykseksi sähläys päättyi siihen, että ottelun tuomari Kalle Mäkinen vihelsi Kerholle vapaapotkun ja Jokiselle suoran punaisen. Tilanteen aloittanutta Kerhon pelaajaa ei muistettu edes varoituksella.

Ulosajon jälkeen ottelun kulku muuttui täysin ja pelin henki oli Kerhon hyökkäys vastaan Kissojen puolustus. Vain pari minuuttia punaisen kortin jälkeen vieraiden Hectór García kuittasi Josun keskityksestä etutolpalta 1-2. Johtomaalin jälkeen Kerho piti palloa ja loi muutamia hyviä tilanteita.

Kesken Kerhon painostuksen Kissat iski kuitenkin terävästi. Vastahyökkäyksestä seuranneesta kulmasta Samuli Ahola täräytti komean tasoituksen yläkulmaan. Pelikello näytti 57. minuuttia.

Kotijoukkue sai tasoituksesta lisää virtaa ja piti Kerhon hyökkääjät poissa huippupaikoilta. 73. minuutilla Kissojen puolustusmuurista löytyi kuitenkin pieni, mutta riittävä särö. Kerhon nopea seinäpeli sekoitti hetkeksi Kissojen miesvartioinnin ja Tuomas Lähdesmäki laukoi 18 metristä pallon Tuomas Karjanlahden käsien kautta maaliin.

Kissat sai lopussa vajaallakin painetta Kerhon maalille. Lähimpänä tasoitusta oli Ossi Nieminen. Seuraikonin kurotus loistopaikasta nousi kuitenkin liian ylös, eikä tuomari pitänyt Kerho-maalivahdin myöhästynyttä taklaustakaan rankkarin arvoisena. Myös vierailla oli lopussa omat paikkansa, kun Kissat haki riskillä tasoitusta.

Kokonaisuudessa peli oli viihdyttävä, tapahtumarikas ja tempoltaan hyvää Kakkosen tasoa. 150 katsojaa jäi harmittamaan lähinnä se, ettei tasaisen ottelun paremmuutta päästy ratkaisemaan täysin miehistöin. Koko Kissa-joukkueen esitys ja varsinkin asenne oli hyvällä tasolla. Erityismaininnan ansaitsevat puolustuspään iki-taistelija Tuomo Ruotsalainen ja laajalla säteellä Kerhon keskikenttää haastanut Jere Intala. Jos Kissat saa jatkossa maltin ja keskittymisen vielä pykälän paremmaksi, niin avauspisteitä ei tarvitse kauaa odottaa.

Vahvalle Kerholle voidaan povata komeaa kautta, kunhan joukkueen yksilötaito kesän mittaan hioutuu sujuvaksi yhteispeliksi. Vieraiden paras oli 1+1 tehoillaan keskikentän pallotaituri Josu.

Maalit: (1) 1-0 Jokinen (Rasva), (24) 1-1 Josu rp., (52) 1-2 Hectór (Josu), (57) 2-2 Ahola, (73) 2-3 Lahdesmäki (Hietaharju)

Palkitut: *** Josu (Kerho 07), **Hectór (Kerho 07), *Karjanlahti (I-Kissat)

I-Kissojen kokoonpano: Karjanlahti, Tulehmo, Puustinen, Ahola (Nieminen 65), Siren, Veijonen (46 Niskanen), Ruotsalainen, Malundama, Intala, Rasva (Hakanen 76) ja Jokinen. (Penkillä Saarinen, Redwan, Haukka ja Suoniemi)

Kerho 07:n kokoonpano: Viljala, Rauhala, Cedric, Taimi, Kams, Hietaharju, Josu (Bouroussi 81), Hector, Lähdesmäki (Sipilä 81), Sarajärvi ja Ahde (Viljanen 60)