Ilves-Kissat kesälomalla !

Kolmosen lohko on Ilves-Kissojen osalta kesälomalla, joka tarkoittaa sitä, että joukkue on pelannut sarjasta tasan puolet.

Kausi eteni varsin kolmijakoisissa tunnelmissa; otteluista viisi päättyi Kissojen kannalta ihan mukavasti, kun jokaisesta pistesarakkeeseen lisättiin kolme edellisten lisäksi. Kaksi peleistä, sekä PS-44:ä että Ilves 2:ta, vastaan päättyivät tasalukemiin, molemmat 1-1. Ne eivät olleetkaan ollenkaan kauden heikoimpia esityksiä, Ilves 2 vastaan jopa ehkä kauden parasta pelaamista.

Sen sijaan otteluista kolme päättyi karvaaseen tappioon. Janakkalan Pallo nöyryytti kissalaumaa kotonaan 0-1, Loiske teki saman tempun Sääksjärvellä samoin numeroin ja kevätkierros päättyi Hervannassa surulliseen kolmen maalin tappioon Palloveikkojen kakkosjoukkueelle.

Näin ollen plakkarissa on kymmenen pelatun ottelun jälkeen pisteitä 17, kun Ilves 2 porskuttaa sarjakärjessä 24 pisteellään. NoPS:kin on Ilves-Kissojen edellä 19 pisteessä, eikä kaukana takana ole PS-44 kuin JanPa:kaan molemmilla pinna vähemmän kuin Kissoilla, mutta myös ottelu vähemmän pelattuna.

Kaikesta kerrotusta on varsin helppo vetää johtopäätös, että taistelu noususta taitaa olla jo ohi. Onko se sitten hyvä vai huono juttu, onkin tarina sinänsä. Nousu saattaisi tietää sijoittumista Kakkosen pohjoisimpaan lohkoon TPV:n ja TamU:n seuraksi, vaikka molempien sarjapaikka ei toki ole vielä kirkossa kuulutettu. Se taas maksaa maltaita äärimmäisen pitkien vieraspelimatkojen muodossa, joten ihan huono ratkaisu ei ole pelaaminen edelleen Kolmosessa, vaikka aina toki eteenpäin pitää yrittää.

Ilves-Kissat viettää loma-aikaa, joka päättyy ensi viikolla. Syyskierros alkaa joukkueen osalta Nokian keskuskentälllä 27.7 kello 19.00, kun ottelua isännöi NoPS.

Muutama sananen myös pelaajista. I-K:n kokoonpano koki melkoisen kolauksen, kun TamU nappasi viime kauden rotaatiosta kolme avainpelaajaa. Joukkuetta toki täydennettiin, mutta ihan yhtenäisesti pelaavaa ryhmää sitä ei vielä saatu hiotuksi. Jokaista muutakin joukkuetta piinaavan loukkaantumiskierteen taaksekaan ei kannata piiloutua, tosiasia taitaa olla, että hyvin rajallisella pelaajabudjetilla pelaava joukkue ei vaan tahdo pärjätä. Ei Ladakaan Mersuille.

Pelaajista Timor Inapshballa ja Eetu Virtasella on tilillään 6 maalia, debytantti Felix Suihkollakin 4. Uusista pelaajista myös Niko Äkräs ,Pyry Haanpää, Olli-Pekka Toikkonen ja Aatu Hagelberg ovat tehneet voitavansa niin kuin kaikki muutkin nimeltä mainitsemattomatkin.

Valmentaja Kari Sainiolla on toki urakkaa saada pelaajisto sellaiseen muottiin, että syksyllä voidaan sarja päättää ryhdikkäästi seisten. Toivotaan parasta.