Ilves-Kissat – TPV 1-1

Kauden ensimmäinen Tampereen derby saatiin pelata varsin hyvissä olosuhteissa niin sään kun Tammelan kentänkin puolesta. Yleisöäkin oli saapunut paikalle ilahduttava määrä, joten perjantai-illan kamppailulle oli varsin hyvät lähtökohdat.

Ottelu oli hädin tuskin kerennyt alkaa, kun jo neljännellä peliminuutilla alkoi tapahtua. Ilves-Kissojen vielä hieman unessa ollut puolustus yllätettiin TPV:n toimesta, kun sähäkkä Rudi Dieter pääsi nousemaan laidalta ja keskitti maalille, jossa Aleksi Pylkkönen ehti ensimmäisenä palloon. Ensimmäisen yrityksen Tuomas Karjanlahti vielä torjui, mutta paluupalloon kissapuolustuksen uinuessa ehti ensimmäisenä jälleen Pylkkönen, ja hän taisteli pallon Karjanlahden kautta verkon perille vieden TPV:n 1-0 johtoon.

Maalin jälkeen Ilves-Kissat otti pallonhallinnan itselleen, ja painoi peliä kohti TPV:n puolustuspäätä. Hallinnasta huolimatta ensimmäisellä puoliajalla ei kovin vaarallisia tilanteita nähty kummassakaan päässä, peli oli varsin sekavaa ja suurimman osan ajasta pallosta kamppailtiin kentän keskialueella.

Toisella jaksolla Ilves-Kissat otti entistä vahvemmin pelin haltuunsa, ja 72. peliminuutin kohdalla Jussi Rasva pääsi puskemaan vaarallisesti, mutta pusku suuntautui suoraan kohti TPV:n maalivahti Mikko Kruutia. Myös Timur Inapshballa oli pian tämän jälkeen mainio paikka tuoda kotijoukkue tasoihin, mutta TPV:n puolustus ehti estämään laukauksen.

Painostus tuotti kuitenkin toivottua tulosta 81. peliminuutin kohdalla, kun loukkaantumisesta toipunut Eetu Virtanen antoi millintarkan pitkän syötön Ilves-laina Matti Jokiselle, joka paini itsensä TPV:n puolustukselta vapaaksi ja viimeisteli varmasti alakulmaan riemukkaan tasoitusosuman. Pelitapahtumiin nähden tasoitus oli vähintäänkin ansaittu.

Tämän jälkeen kotijoukkue jatkoi edelleen painostusta, eikä voittomaalikaan ollut kaukana kun Jussi Rasva pääsi ampumaan vapaasti rangaistusalueen rajalta. Laukaus kuitenkin suuntautui selvästi ohi maalista. Tämän jälkeen myös Inapshba hätyytteli vielä TPV:n maalia, mutta täysosumia ei enää nähty ja näin pisteet jaettiin kauden ensimmäisessä paikallispelissä maalein 1-1. Pelitapahtumiin nähden lopputulosta voidaan pitää oikeudenmukaisena, Ilves-Kissojen pallonhallinnasta huolimatta vaarallisia maalipaikkoja ei ottelussa montaa ollut kummallakaan joukkueella.

Kotijoukkueen ilonaiheita oli varsin mainiosti takaa-ajoasemasta huolimatta organisoituna säilynyt kenttäkoostumus, ja erityismaininnan ansaitsee Juha Veijonen terrierimäisellä 90 minuutin taistelullaan keskikentän pohjalla.

Ilves-Kissojen ottelut jatkuvat 23.5. vierasottelulla FC Hämeenlinnaa vastaan.

Maalit: 1-0 4′ Aleksi Pylkkönen 1-1 81′ Matti Jokinen (Eetu Virtanen)