Kissojen avausottelusta pinna plakkariin

Ilves-Kissojen kausi Kakkosen eteläisessä lohkossa alkoi vihdoinkin. Ensimmäinen ottelu, joka piti pelattaman 25.4, siirtyi pelattavaksi 9.6, joten kausi korkattiin Helsingin Oulunkylän tekonurmella Käpylän Palloa vastaan. Käpylän Pallo oli avannut sarjansa voitokkaasti Atlantista vastaan, joten kotijoukkuetta ennakoitiin suosikiksi.

Ilves-Kissat lähti ennakkoluulottomasti saalistamaan avauspisteitään ja pystyi varsin tasaiseen otteluun, vaikka joukkueen permanentista olivat pudonneet sekä Jere Intala että kapteeni Tuomo Ruotsalainen. Ensimmäisen puoliajan jälkeen oltiin kiikarilukemissa 0-0, mutta toisella jaksolla ote alkoi siirtyä vierasjoukkueelle. Tunnin pelin jälkeen viime kaudellakin kymmenen kertaa osunut Ville Puustinen käänsi Miikka Mörön lähettämän pitkän pallon tyylikkäästi verkkoon. Maalin jälkeen Samu Ruisniemen pusku osui tolppaan ja Jaakko Wainikainenkin pukkasi Simo Martiskaisen lähettämän pallon vain rahtusen tolpan väärälle puolelle, joten hieman paremmalla tuurilla kaikki kolme sarjapistettä olisivat voineet matkata joukkueen mukana Tampereelle. Nimittäin joukkueen tuuri muuttui u-alkuiseksi, kun pelattiin jo kolmatta lisäminuuttia. KäPa sai kulman, jota joukkueen maalivahti Jere Piirainenkin lähti tavoittelemaan. Pallo ajautui hänelle ja molari toimitti sen ylänurkkaan niin kuin ei olisi urallaan muuta tehnytkään. Pisteet jaettiin siis 1-1 lukemin.

Valmennuskaksikko Veijo Visuri ja Jukka Heinonen olivat joukkueensa asenteeseen hyvin tyytyväisiä, kun koko joukkue pelasi myös puolustussuuntaan kurinalaisesti. ”Arki-illoin pelattavat vierasottelut tuottavat tietenkin amatöörijoukkueille ongelmia kokoonpanon suhteen, mutta siinä suhteessa kaikki sarjan joukkueet lähtevät samalta viivalta”, totesi Heinonen realistisesti.

Kauden avausmaali - Ville Puustinen

I-Kissojen maali:

59 min. Ville Puustinen

Varoitukset:

43 min. Tommi Rasinmäki

54 min. Eetu Rahkola