Kolmen pinnan keralla Keravalta kotiin

Ilves-Kissat pelasi ehkä kauden ehjimmän ottelunsa voittaessaan viime perjantaina Tammelassa JäPS:n puhtaasti 3-0. Alkukeväältä PK Keski-Uusimaan cupkiireiden vuoksi siirretty ottelu oli määrätty pelattavaksi tiistaina 9.6, joten palautuminen edellisestä pelistä jäi kovin lyhyeksi. Se puolestaan aiheutti valmennusjohdolle päänvaivaa, koska tuoreita jalkoja tarvitaan, muutoin ottaa ohraleipä. Tuoreutta avauksessa edustivat Samu Ruisniemi ja Juha Jokinen, jotka eivät olleet perjantaina lainkaan kentällä ja Tommi Rasinmäki, jonka urakka oli ollut vajaan puolen tunnin mittainen.

Keravan tekonurmella Ilves-Kissat jatkoi siitä, mihin edellisottelu päättyi. Selkeä pallon hallinta johti kahteen vierasmaaliin, joista ensimmäisen viimeisteli puolen tunnin pelin jälkeen Timor Inapshba Jere Intalan alustuksen ja Rasinmäen syötön jälkeen. Kahdeksan minuuttia myöhemmin Intala tunkeutui määrätietoisesti kuudentoista sisään, jossa häneltä vedettiin jalat alta ja se taas johti vääjäämättä rangaistuspotkuun. Intala itse ratkaisi hankkimansa rankkarin. Puoliajalle poistuttiin kahden maalin johdossa ihan niin kuin edellispelissäkin.

Toinen jakso ei enää sujunutkaan ihan tanssin lailla, nimittäin näytti siltä, että kahden maalin johto suli ihan käsiin, kun kotijoukkue pääsi rankaisemaan kahdesti. Tuomas Karjanlahden pystyi ohittamaan ensin 58 minuutilla Niko Haiko ja 12 minuuttia myöhemmin Santeri Hostikka. Tuossa vaiheessa pelaajien väsymys aiheutti hiukkasen huolimattomuutta, jotka johtivat puolustuspään virheisiin. Tunnin pelin jälkeen kentälle juoksi Radwan Moussa ja viisi minuuttia myöhemmin Olli Pirinen. Kotijoukkue loi toisella jaksolla maalien lisäksi vaarallisia tilanteita, mutta useampiin osumiin se ei enää pystynyt. Viimeisimmän ja ratkaisevimman vaihdon kissavalkku Jukka Heinonen teki reilut kymmenen minuuttia ennen loppuvihellystä. Kentältä poistui maalitykki Inapshba ja hänen tilalleen pelihaluja uhkuva edellisottelussa kahdesti osunut Salomo Ojala.

Taas tuli todistetuksi se tosiseikka, että ottelu päättyy vasta viimeiseen vihellykseen. Jos Oulunkylässä KäPaa vastaan menetettiin johto yliajalla, nyt taisteltiin loppuun saakka koko joukkueen voimin. Kello oli käynyt jo neljättä yliaikaminuuttia, kun Samu Ruosniemellä välähti ja hän näki Ojalan alueella, jonne myös syöttö lähti. Nuoresta iästään huolimatta Ojala on viileä ratkaisija, jonka hän osoitti vähääkään hermoilematta. Voittomaalin 2-3 jälkeen oli peliaikakin täynnä.

Valmentaja Jukka Heinonen oli huojentunut. Kaksi tai oikeastaan kolmijakoinen ottelu olisi ollut sydänsairaalle riskin paikka.

– Ensimmäinen jakso oli selvästi meidän, toisella jaksolla olimme jo menettää otteemme, mutta päästäessäni Salomo Ojalan lopuksi kentälle hänen silmissään tuikki halu ratkaista koko peli. Sen hän sitten koko hyvähenkisen joukkueen myötävaikutuksella tekikin.

Hieno voitto nosti Kissat jo taulukossa neljänneksi. Tosin joukkueilla on niin eri määrä otteluja pelattuna, esimerkiksi TPV:llä kaksi Kissoja vähemmän, että pitkälle meneviä johtopäätöksiä tuskin kannattaa suorittaa. Seuraavaksi joukkue palauttelee huolella ja lähtee ensi sunnuntaina taas pääkaupunkiin. Pallokentällä vastaan asettuu Atlantis FC.