Sarja lähestyy – peli paranee

Ilves-Kissat matkasi lauantaina Nokialle, jossa harjoitusottelujen sarja jatkui Menkalan hyväkuntoisella tekonurmella. Kolmosessa pelaava NoPS on eräs varteenotettavimmista nousijajoukkueista sarjaporrasta ylemmäksi, siitä sai Kissat esimakua jo talven ensimmäisessä kohtaamisessa Pirkkahallissa. NoPS vei ottelun selvästi 1-3 lukemin.

Nyt piti potut maksaa pottuina, vaikka kotijoukkue hallitsikin ottelun alkua tehden ottelun avausmaalinkin. Kenttä oli toki vierailijoille outo, joten sisäänajo kesti jonkun aikaa. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin Kissaryhmä pääsi peliin mukaan. Tampereella, kun ei Menkalan tasoisella kentällä ole päästy sen enempää pelaamaan kuin harjoittelemaankaan. Ennen taukoa vierasjoukkueen pelaajaa rikottiin rangaistusalueella, pallo pilkulle ja siitä maaliin, tekijänä Salomo Ojala. Tauolle mentiin 1-1 tasatilanteessa.

Toisella jaksolla talven uuninpankolla kehrännyt Kissaryhmä alkoi aistia kevään merkit ja tulevan sarjakauden läheisyyden, joten siitä vaan saalistamaan. NoPS:lla ei juuri enää ollut mitään sanomista ottelun lopputuloksen suhteen. Ensin puoliajalla kentälle tullut Sasu Nieminen syötti Olli Pirisen maalintekoon ja jonkin ajan kuluttua saman miehen syöttö löysi Miikka Mörön, joka pamautti pallon komeasti verkkoon. Kentälle pääsi myös Ossi Nieminen, joka kiitti vastuusta jyräyttämällä pallon tyylikkäästi ylänurkkaan. Ilves-Kissat hallitsi toista jaksoa vakuuttavasti, kun pelitapaa muutettiin rahtusta suoraviivaisemmaksi.

Valmentaja Jukka Heinonen oli tyytyväinen paitsi upeaan kevätsäähän myös toisen jakson hyvin pelattuihin tilanteisiin. Talven futsal-saleissa kuntoaan ylläpitäneet jalkapalloilijat saapuvat yksi toisensa jälkeen myös viheriöille, joka nostattaa valmennusjohdon suupieliä sitä ylemmäksi, mitä lähempänä sarja-avausta ollaan.  Joukkue matkaa vielä torstaina harjoitusotteluun Raumalle Pallo-Iirojen vieraaksi, koska Kakkosen sarja alkaa I-Kissojen osalta peräti kahdella vierasottelulla.