Täältä tullaan…

Ilves-Kissojen kausi on lähtenyt käyntiin aika lailla nahkeasti ihan niinkuin useana vuonna aiemminkin. Avauspelissä ACE juotti Kissoille karvasta kalkkia, toisessa Loiske sentään kaatui toisen puoliajan dominanssin jälkeen, keskiviikkona vastassa oli Palloveikkojen kakkonen, joka oli kertaalleen kärsinyt murskatappion ja voittanut lähestuslkoon identtisin lukemin.

TPV/2:n kokoonpanossa oli useita Ykkösen pelaajarinkiin kuuluvia ja peräpäätä johti Jari Nikkilä, jonka ansioluetteloaan taitaa olla turha esitellä. Edellä kirjoitettu taisi aiheuttaa Kissoille jonkinlaista etäisvärinää, ellei jopa rahtusen panikoimista, ennenkuin totuus tuli konkreettisesti näkösälle.

Alkuminuuteilla vihreäasuinen kotijoukkua oli varmaankin ajatellut iskeä ruodon kissakurkkuun, mutta vierasjoukkue selviytyi ahdingosta hyvinkin tyylikkäästi. Ensimmäisellä jaksolla Ilves-Kissat kylläkin dominoi tapahtumia, mutta avausmaalia saatiin odotella aina puolen tunnin kohdalle, jolloin muutoinkin hienon pelin pelannut Toni Toijala onnistui maaalinteossa. Kissat maalin johtoon. Ja tauolle mentiinkin näissä Palloveikkoja suosivissa lukemissa.

Toinen jakso sitten olikin lähes yhtä maalia. Joukkueenjohdosta Eino Helmisen pumppu sai rahtusen lepoa, kun Juha Jokisen rankkariepäonnistumisen jälkeen melkein heti onnistui Berat Grabovci tolppiakolistelleiden laukauksen päätteeksi ujuttamaan pallon viivan paremmalle puolelle. Tämän jälkeen pienet vihreät miehet vajosivat Kaupin kuusien pimentoihin. Ilves-Kissat esitti todella kaunista ja monipuolista hyökkäyspelaamista, joiden helminä hehkuivat Jesse Jaakkolan ja Amin Chouaibin viimeistelemät osumat. Maaleja Kissaryhmä olisi voinut tehdä useampiakin, niin hyvin ratkaisupaikoille päästiin, mutta ehkä olikin hyvä säästellä maalipaikkojen ratkaisuja myöhempiin peleihin.

Valmentaja Kari Sainio ei voinut kuin olla tyytyväinen pelaajistoonsa 0-4 voiton jälkeen. Felix Suihko on taas rivissä, joka antaa variaatioita hyökkäykseen, kun vielä Jere Intala saadaan pelikuntoiseksi, saavat sarjan kärkijoukkueet olla todella varuillaan. Täältä tullaan.