Yhdentoista maalin iltapuhde!

Torstai-illan suussa Kaupin tekonurmelle Ilves-Kissojen vieraaksi asettui Tampereen Peli-Toverit, joka vuosien varrella on syöttänyt Kissoille katkeran kalkin jos toisenkin. Kissavalmentaja Kari Sainio valmistautui peliin kuitenkin odottavan positiivisella mielellä.

– Pelipäivä on aina juhlapäivä niin pelaajille kuin valmentajallekin , uskoi Sainio, kun ei lainkaan aavistanut, mikä ilotulitus katsojia odotti.

Edelliskauden sarjan avausottelu Pyynikillä alkoi masentavasti; kaksi TP-T:n hyökkäystä ja pallo yhtä monta kertaa Kissamaaliin.

Nyt ei ihan niin masentavasti peli lähtenyt käyntiin, vaikka vieraiden vaarallisin pelaaja Amin Chouaib tyrkkäsi vieraat johtoon jo viiden minuutin pelin jälkeen. Eetu Virtanen oli onneksi iloisella pelipäällä ja tasoitti kympin kohdalla tilanteen. Varttia myöhemmin Aatu Hagelberg oli kuin varkain hiippaillut TP-T:n maalin takakulmalle ja viimeisteli sieltä Kissoille toisen osuman. Valmentaja Sainion hiukan kireähköksi muuttunut habitus vapautui silmin nähden, kunnes Chouaib heitti puolen tunnin kohdalla lisää vettä kuumenneelle kiukaalle ja peli oli taas tasan. Pari minuuttia edellisestä ja Ilves-Kissojen komea syöttöketju vapautti Felix Suihkon avopaikkaan ja hän viimeisteli kotijoukkueen 3-2 johtoon, joka ei kuitenkaan kestänyt kolmea minuuttia kauempaa. Peli-Tovereiden pelaajaa kohdeltiin kaltoin alueella, joten erotuomari osoitti kylmästi pilkkua, jonka taakse asettui monissa liemissä marinoitu Jan Kulokorpi. Hän ei puolestaan antanut Jani-Petteri Soiniselle mitään mahdollisuuksia maalinsuulla. Puoliajalle käveltiin tilanteessa, jossa katsojia oli hemmoteltu jo peräti kuudella maalilla. Se tuskin ilahdutti kummankaan joukkueen valmentajia.

Toisella jaksolla maali-ilottelu sen kuin jatkui, nyt tosin TP-T putosi puoleksi tunniksi vauhdista, jona aikana Eetu Virtanen teki ensin toisen maalinsa, vapautti sitten Timor Inapshban avopaikkaan, josta hän ei erehtynyt, ja täydensi hattutemppunsa kolme minuuttia myöhemmin. Tilanne oli Kissojen eduksi 6-3, mutta sekään ei vielä riittänyt. Tuomari kiikutti pallon toistamiseen 11 m:n päähän Kissamaalista, josta toinen kolmen maalin mies,  Amin Chouaib, matki Kulokorpea ja toimitti pallon vakuuttavasti alakulmaan. Ja kuin pisteeksi iin päälle TP-T:n maalivahti Valtteri Kassinen nyrkkeili pelivälineen suoraan Olli-Pekka Toikkosen ulottuville, joka puolestaan jatkoi edellisottelussa Valkeakoskella alkaneita maalijuhliaan.

Ottelun lopputulos 7-4 antoi aihetta monenlaiseen analyysiin. Yksi voisi olla vaikkapa puolustuspään tilkkiminen. Seuraavaksi vastustajaksi nimittäin juoksee Ilveksen kakkosjoukkue, jonka nuoret ja nälkäiset palloilijat käyttävät saamansa maalipaikat vieläkin tehokkaammin kuin torstainen TP-T. Ja se ei todellakaan tiedä hyvää. Sarjan kärkiottelu pelataan Lamminpäässä keskiviikkona 23.5 alkaen kello 18.30.