Kissat kaataa VJS:n seitsemän maalin ottelussa – ”Yritämme jatkaa näin”

Ilves-Kissat isännöi lauantai-iltana Tammelassa Vantaan Jalkapalloseuraa, kun joukkueet kohtasivat toistamiseen tällä kaudella. Aikaisempi kohtaaminen pari kuukautta takaperin oli Alexander Baranovin ensimmäinen ottelu Kissojen päävalmentajana ja silloin tienattu 0-0 tulos on jäämässä melkoiseksi keräilyharvinaisuudeksi maalirikkaiden otteluiden seassa.

Maaleja ei lauantai-iltapäivästäkään puuttunut, kun parinkymmenen minuutin jälkeen tulostaulua oli päivitetty jo kolmeen otteeseen. Kissojen ensimmäisestä vastasi seuraa viime kauden loppupuolella mm. nousukarsinnassakin edustanut Konsta Mervelä, joka palasi Kissat-paitaan edustettuaan tällä kaudella Ykkösessä pelaavaa FC Jazzia. Mervelä laukoi pallon voimalla maaliin 11. minuutilla erikoistilanteen irtopallosta ja vei paluuottelussaan kotijoukkueen johtoon.

Laitapuolustajana operoineen Mervelän lisäksi avauskokoonpanossa oli myös toinen uusi tulokas, kun FC Inter-kasvatti Tegra Mukuna aloitti hyökkäyksen oikealla laidalla. Nuorisomaajoukkuepelejäkin pelannut hyökkääjä edusti viime kaudella PKKU:ta, joka Kissojen tavoin pelasi kauden päätteeksi nousukarsintaa.

Laadukkaissa kotimaisissa jalkapallo-organisaatioissa kasvaneet vahvistukset toivat selvästi laatua ja suoritusvarmuutta Kissojen peliin, mutta ottelun toisessa maalissa ei kotijoukkueen pelaajia tarvittu kun VJS-puolustaja syötti pelivälineen kohti omaa maaliaan tavalla, joka yllätti maalilla torjuneen Rasmus Koirikiven ja pallo lipsahti vantaalaisten omaan verkkoon.

Erikoisen 2-0 maalin jälkeen ei kulunut kuin kolmisen minuuttia, ennen kuin nähtiin ensimmäisen jakson tyylikkäin osuma. Vasemmalla laita- ja välikaistalla enimmäkseen operoinut Serhii Chebotarov pääsi murtautumaan vieraiden rangaistusalueelle ja lähetti pienehköstä kulmasta vastustamattoman laukauksen maalin etuyläkulmaan.

Tammelassa ei ole montaa Kissojen kotiottelua pelattu ilman rangaistuspotkutuomioita ja lauantai ei ollut tämän osalta poikkeus, kun heppoisen näköinen kontakti ruuhkaisella rangaistusalueella riitti yksitoistametrisen tuomitsemiseen. VJS:n Kevin Nurmi teki pisteeltä varmaa työtä ja kavensi Kissojen johdon kahteen maaliin puolen tunnin kohdalla.

Kotijoukkue pystyi palauttamaan kolmen maalin johtonsa toisen jakson alkupuolella, kun georgialaishyökkääjä Nika Sichinava viimeisteli alueen rajalta kauden seitsemännen maalinsa, mutta Kissojen otteluita seuranneet tietänevät jo tähän mennessä että maaleja voidaan nähdä vielä lisäajankin puolella.

VJS alkoi saada ottelutapahtumista hallintaa ja valkopaidat vyöryttivät tauotta hyökkäyksiä kohti Kissojen rangaistusaluetta. Ottelun toinen rangaistuspotku nähtiin 72. minuutilla ja Aaro Nyholm painoi pallon vakuuttavasti yläkulmaan. Paria minuuttia myöhemmin vaihtopelaaja Joose Rahja viimeisteli ensimmäisellä kosketuksella rankkarialueen kaarelta ja toi vieraat jo maalin päähän.

Kenties ottelun isoin yllätys olikin, että lisämaaleja ei viimeisen vartin aikana nähty, vaikka saumoja oli kummassakin päässä. Kissojen maalilla kauden jokaisessa ottelussa torjunut Denis Kasperovych esitti jo lisäajan puolella todellisen paraatipelastuksen, venyttäessään sormensa pallon tielle aivan maalin yläkulmasta.

Tasoitusta jahdatessaan jopa maalivahti Koirikiven boksiin nostanut VJS jätti luonnollisesti takaoven raolleen ja kotijoukkueen viides täysosuma ei ollut kaukana ottelun viimeiseksi jääneestä vastahyökkäystilanteesta.

Kissojen voitonjuhlat saivat käynnistyä, kun tärkeä voitto irtosi lopulta lukemin 4-3. Viikonlopun alussa yhden kentällä tienatun sarjapisteen menettänyt joukkue sai juhlia ensimmäistä täyttä kolmen pisteen pottiaan reiluun kuukauteen, kun viimeisin voitto oli tullut Ilves/2:ta vastaan lukemin 5-4.

Seitsemän maalin iloittelu ja ottelun moninaiset tapahtumat eivät varmasti täyttäisi monenkaan valmentajan kriteerejä tasapainoisesta peli-esityksestä, mutta lopputulos ja pisteet kelpasivat mainiosti päävalmentaja Baranoville, joka nosti esiin myös merkillisen ja toistuvan seikan joukkueensa otteluissa.

Tänään pelasimme suunnitelman mukaan, olimme kompakteja ja käytimme vastahyökkäyksiä hyvin. Lisäksi, vastustaja teki virheen ja lopulta nämä asiat toivat meille voiton. Oli erittäin tärkeää, että lopulta voitimme ja saimme pisteet.

Viimeaikoina minusta on myös tuntunut, että ukrainalaiset pelaajamme tuntevat painetta tuomareilta. Jokaisessa ottelussa meitä vastaan tuomitaan rangaistuspotkuja ja tuomarit tekevät virheitä, en tiedä miksi näin tapahtuu. Tuomareiden päätökset ovat monesti rikkoneet meidän henkemme, pehmeästi sanottuna”, avautui Baranov.

Saimme myös uusia pelaajia joukkueeseen. He pelaavat kuin brasilialaiset, mutta heillä on Suomen passit! Tegra Akuna on pelannut myös nuorisomaajoukkueotteluita. Lisäksi, joukkueessa oli tänään myös yksi oikea brasialainen (Sergio Souza) ja toinenkin on liittymässä joukkueen vahvuuteen.

Haluamme säilyä sarjassa ja yritämme jatkaa näin”, totesi Baranov voiton jälkeen.

Kissat pelaa Kakkosen B-lohkon perussarjan osalta vielä yhden kotiottelun, kun Baranovin luotsaama joukkue isännöi lohkon kärkijoukkue Inter/2:ta ensi viikon sunnuntaina klo 18.30 alkavassa ottelussa. Viimeinen ottelu ennen karsintasarjan pelejä on FC Hongan vieraana, joka on neljän pisteen turvin kolme sijaa Kissojen edellä lohkon seitsemäntenä.